Pensiunea Inima Maramureșuluiu Breb

Așezată la intrarea în satul Breb, pensiunea noastră vă oferă o vacanță în Maramureș de neuitat și posibilitatea de a evada din rutina zilnică.

De asemenea, numai în zona noastră puteți să admirați costume populare autentice, de o frumusețe rar întâlnită.
Maramureșul are femei frumoase iar portul popular este inegalabil. O demonstrează și faptul că o tânără din Maramureș a ajuns să fie inclusă în Atlasul al Frumuseții lucrare semnată de fotograful Mihaela Noroc, alături de alte 36 de femei.

Fă o rezervare

Pensiunea INIMA MARAMURESULUI din BREB, satul unde vechile îndeletniciri și obiceiurile din străbuni mai sunt păstrate.

Casele vechi din lemn și porțile încrustate cu motive specifice zonei le puteți admira în toată splendoarea lor.

Stâna oilor, mulsul și măsuratul laptelui, jocul în șopru (șopron), colindele din seara de Crăciun, cu grupuri de colindători pe la casele sătenilor, de Paște se bate toaca, sunt obiceiuri și tradiții din partea locului.

Celebra brozbuță, un fel de sarma cu orez, păsat și carne de porc sau coaste și cârnați cu tocană din mălai (mămăligă), slănina crudă și renumita Horincă de Prune (țuica) sunt mâncăruri pe care le puteți savura la Pensiunea noastră din BREB INIMA MARAMUREŞULUI.

Femeile cos, brodează și confecționează costumele tradiționale, cămeșile, zadiile, obielele pentru opinci…

La Pensiunea noastră oaspeții au posibilitatea de a îmbrăca costumele specifice zonei și de a se integra în rândul sătenilor rămânând cu amintiri de neuitat.

Numele satului vine de la Breb, un animal de apă dispărut (castorul european), care trăia în Breboaia, răul ce traversează satul.

Pensiunea INIMA MARAMURESULUI din BREB vă pune la dispoziție următoarele facilități:

  • cazare în camere duble sau simple cu băi proprii
  • cameră VIP cu 2 locuri
  • mâncăruri tradiționale alese din gospodăria proprie
  • televizor, și acces la internet
  • plimbări cu căruța trasă de cai
  • muzică cu ceterași din sat
  • iarna vă puteți plimba cu sania trasă de cai, puteți practica schiul pe pârtia de schi din CAVNIC la 15 km distanță sau vă puteți relaxa în incinta pensiuni noastre savurând un pahar de horincă.

Casa veche decorata in inconfundabilul stil al Maramuresului Istoric alcatuita din 2 camere duble cu bai proprii, prispa (satra), foisor, loc de joaca pentru copii, bucatarie moderna complet utilata, salon si terasa exterioara intr-un cadru natural de exceptie.