Pensiunea Inima Maramureșului

Un loc mirific aflat în satul BREB, care încă mai păstreaza tradițiile, portul și mesteșugul Maramureșului

Fă o rezervare

Obiective turistice de vizitat

Cimitirul Vesel din Săpânța

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist.

Sub această cruce grea
Zace biata soacră-mea
Trei zile de mai trăia
Zăceam eu și cetea (citea) ea.
Voi care treceți pă aici
Încercați să n-o treziți
Că acasă dacă vine
Iarăi cu gura pă mine
Da așa eu m-oi purta
Că-napoi n-a înturna

Stan Ioan Pătraș

Memorialul durerii Sighetu Marmației

Alături de Memorialul de la Auschwitz şi Memorialul Păcii din Normandia, Memorialul din Sighetu Marmației este unul din principalele lacașe ale memoriei Europei.

Memorialul este un proiect de mare anvergura, inițiat în anul 1992 de catre Ana Blandiana și Romulus Rusan, împreună cu o echipă de prestigioși istorici, arhitecți, constructori și designeri.

Rezervația Creasta Cocoșului

Pe Vârful Creasta Cocoșului, având 1.428 metri altitudine, numit și Tifăria Gutâiului, Pana Cocoșului, Țurana Gutâiului, Piatra Mare, există o rezervație pe 50 de hectare unde trăiesc, printre alte animale ocrotite, acvila de stâncă sau acvila aurie (Aquila chrysaetos), corbul (Corvus corax), uliul (Accipiter nisus), acvila țipătoare mică (Aquila pomarina), codobatura vânătă (Motacilla cinerea).

Priveliștea este mirifică și aerul ozonat .Creasta Cocoşului este un bloc de andezit de mari dimensiuni și datorită aspectului său sălbatic ce seamană cu creasta unui cocoş a primit numele de Creasta Cocoşului